Loopproblematiek

Een loopstoornis kan zeer beperkend zijn in je dagelijkse activiteiten. Een loopstoornis belemmert je in traplopen, het lopen van langere afstanden of maakt je onzeker bij het lopen op oneffen ondergrond. In sommige gevallen wordt de valkans hoger of is er zelfs sprake van regelmatig vallen.

De oorzaak van loopstoornissen kan neurologisch zijn, bijvoorbeeld door een klapvoet bij een hernia. Maar ook een slechte bloedcirculatie of een aandoening aan het evenwichtsorgaan kan leiden tot een verstoord looppatroon.

Er zijn veel verschillende oorzaken die soms niet zo voor de hand liggen. Bekken-of rugklachten kunnen voor een verstoring in de bewegingsketen zorgen. Door het aanpassen of compenseren door pijn kan zo geleidelijk ook een loopstoornis ontstaan. Ook na een enkel-, knie- of heupoperatie kunnen deze compensaties ontstaan, waardoor het looppatroon afwijkend wordt en op lange termijn voor beperkingen gaat zorgen.

Bij de intake wordt grondig gekeken naar de aard van de afwijking(en) en een passend behandelplan opgezet. Je fysiotherapeut zal beginnen met voorwaarden scheppende interventies (b.v spierkracht trainen) om vervolgens de activiteiten te kunnen opbouwen. Een goede loopscholing komt hierbij vanzelfsprekend bij kijken.

Bij sommige loopstoornissen zullen andere disciplines worden betrokken zoals de ergotherapeut of de podotherapeut. Een loopprobleem vraagt in veel gevallen juist maatwerk en daarom zullen we alle nodige opties samen bekijken.

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”